50 NIJANSI STARTAPA - prvi BESPLATNI Webinar na našem jeziku - FAW - Find A Way by Nikola Obradović
50 NIJANSI STARTAPA – prvi BESPLATNI Webinar na našem jeziku

50 NIJANSI STARTAPA – prvi BESPLATNI Webinar na našem jeziku

U kategoriji Webinari
9. aprila 2020.
3 minuta čitanja
Ispod se nalazi tekst koga sam postavio na novootvorenoj Facebook grupi 24.03.2020. godine.
U vremenu izolacije možemo čuti i/ili naučiti neke nove stvari i to potpuno besplatno. Želeo bih da podelim sa vama svoja lična iskustva o startapima, investicijama, IT-u i biznisu generalno kao i da čujem vaša.
Nikada do sada nisam pokrenuo neki vid online „konferencije“ ili webinara, a slobodno mogu reći zbog lošeg menadžmenta sopstvenog vremena kao i privatnih i poslovnih obaveza koje mi nisu to dozvoljavale.
Ipak, koliko mi je vreme dozvoljavalo, uživao sam vraćajući zajednici, a pogotovo mladim ljudima u poslednjih nekoliko godina. Bio sam učesnik raznih startup dešavanja, takmičenja i konferencija u raznim ulogama – kao učesnik, mentor, sudija i govornik, po Evropi i Aziji. Neki od najpoznatijih su bili u organizaciji Techstars-a i Google-a.
Sa svojim sjajnim timom koji sada broji više od 50 ljudi na dva kontinenta, razvijao sam razne projekte, a u naš skroman portfolio smo dodali različitije klijente – od malih Startup kompanija do „Fortune 500“ kompanija.
Pored klasičnog uslužnog dela biznisa (outsourcing IT usluga), pokrenuo sam više od 20 startup kompanija širom sveta, a u više različitih uloga (kao CEO, CTO, investitor, savetnik, biznis developer, …).
Sav taj rad u poslednjih 15tak godina je krunisala Srpska asocijacija menadžera – SAM decembra 2017. godine, dodelivši mi nagradu za najboljeg mladog menadžera u Srbiji i time stavila još veću odgovornost na mene kao pojedinca i na moj rad u budućnosti, jer reputacija i kredibilitet koje oni imaju u našoj zajednici zavređuju svaki vid pažnje, ali isto tako, za mene lično donose jako veliku odgovornost.
Zašto pišem ovo
Voleo bih da „validiram“ ovu svoju zamisao i da vidim da li je nekome interesantno da porazgovaramo o dole pomenutim temama:
🚀 startup-ima,
💻 IT-u,
💰 investicijama,
👏 uspesima i 😱 neuspesima,
🎯 fokusu,
🏥 trenutnoj situaciji,
💬 različitim iskustvima i primerima iz prakse,
🆘 pomognemo nekome ko je na prekretnici
Datum je ovaj vikend što nam dolazi – subota 28.03., sa početkom u 20:00 časova. Očekivano trajanje poziva je oko 1h (možda i malo duže, a zavisi od Q&A).

Nakon objavljenog članka i podelom na svom Facebook profilu, krenula je prijava za prvi webinar. U roku od 48h je bilo preko 150 prijava, koje je do početka webinara poraslo na 252 ljudi.

Više o retrospektivi, kvantifikaciji i rezultatima istog možete pogledati na ovom linku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.